FloorWood

Onze basis is een eerlijke voorlichting, kwaliteit, vakmanschap en goede service en dat tegen aantrekkelijke prijzen.

FloorWood


FloorWood
Rietveldenweg 66
5222 AS Den Bosch
073-6230015
info@floorwood.nl


Plankenvloeren


De natuurlijke structuren en kleurnuances van het hout zijn in massieve vloerdelen optimaal aanwezig.
De planken zijn 20 mm dik en in de maatvoering kan worden gekozen tot maar liefst 26 cm breed.
FloorWood bied u een zeer ruime keuze in massieve vloerdelen.
Voor elk interieur, van antiek tot modern biedt FloorWood een keur van mogelijkheden.Van de fraaiste rustieke Frans Eiken vloerdelen tot en met het rustige moderne Canadees Maple.
Als specialist selecteren wij de meest geschikte houtsoorten die op de markt beschikbaar zijn. In de schaverijen worden deze kostbare selecties verwerkt tot fraaie massief houten vloerdelen.

Frans eiken plankenvloer Nieuw zijn onze oud-gemaakte vloerdelen, de zgn. "OldWood Nostalgische" vloeren.
FloorWood heeft gekozen voor een geheel eigen behandeling- en afwerkingsmethode.
Deze specifieke technieken veranderen veelal de daadwerkelijke kleur van het hout, wij noemen dat daarom ook wel "dieptekleuring". Dit zorgt voor een veel mooier effect dan wanneer enkel de oppervlakte wordt gekleurd. Ook dit maakt onze vloeren anders, bij onze vloeren zit de kleur niet "op" de plank maar "in" de plank.

Een plankenvloer kan zowel zwevend als vast verlijmd worden.
Bij zwevend plaatsen is een vochtwerende laag en een geluiddempende onderlaag noodzakelijk.
Afhankelijk van de situatie kan worden gekozen voor een rubber foamlaag of geluidsisolerende platen al of niet voorzien van een TNO-certificaat. De delen worden kops verlijmd en het unieke spanverensysteem zorgt ervoor dat de vloerdelen prima blijven liggen.
Nadeel is dat i.v.m. de totale uitzetting van massieve vloerdelen er gewerkt kan worden in ruimtes met een maximale overspanning tot 6,00 meter breed.

Bij het vast verlijmen van de vloerdelen worden de massieve planken op een spaanplaat ondergrond (zgn. 'broodjes') verlijmd en verdekt vernageld.
De delen leggen wij in een elastische 1-componenten parketlijm, hierdoor is een minimaal loopgeluid te horen, het is dus een stille vloer.


Login